a
szwagier: Sprawdzić czy podane funkcje są równe:
| | 1 | | x + 1 | |
f(x) = log| |
| |, g(x) = | |
| | |
| | x − 1 | | x2 − 1 | |
9 lis 21:20
Gray: Czy przy g nie powinno być ln? Jeżeli tak, sprawdź f i g dla x=−1.
9 lis 21:22
szwagier: tak powinno byc log jeszcze
9 lis 21:23
szwagier: ?
9 lis 21:36
Gray: Sprawdziłeś x=−1?
9 lis 21:37
Saizou :
zasadnicze pytanie, wiesz kiedy dwie funkcje są równe ?
9 lis 21:41
szwagier: nie wiem
9 lis 21:43
Gray: A ja swoje

Sprawdziłeś wartości dla x=−1? To tylko chwila, a będziesz innym człowiekiem!
9 lis 21:53
Gray: | | 1 | |
f(−1) = log |
| , g(−1)=.... pojawia się zero w mianowniku, zatem nie istnieje − tak trudno |
| | 2 | |
to zrobić? Funkcje różnią się dziedziną więc nie są równe.
10 lis 09:10