matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Ewa:
log
2
(9−2
x
)=3−x pomożcie
pliiisss
9 lis 20:33
Tadeusz:
9−2
x
>0 2
3−x
=9−2
x
8
=9−2
x
⇒ 2
2x
−9*2
x
+8=0
2
x
2
x
=t gdzie t>0 Δ=49 t
1
=1 t
2
=8 x
1
=0 x
2
=3 (oba w założeniu)
9 lis 20:45
pomocy:
2
2x
−9*2
x
+8=0 a skąd to?
bo miałam dluga przerwe od matmy i chyba trozke nie ogarniam
9 lis 20:54