rysowanie wykresów f tryg
help: Narysować wykresy funkcji:f(x) = sin2x
9 lis 20:32
Krystek: naszkicuj sinx i "zacieśniasz " okres jej wynosi π
9 lis 20:47
help: ok dziękuje,
a : k(x)− sinx+|sinx|?
9 lis 21:15
Saizou :
rozpatrz przypadki
sinx≥0 i sinx<0
9 lis 21:17
help: a : k(x)= sinx+|sinx|?***
9 lis 21:18
help: no bo jets zwykłay wykres + wykres odbity od osi ox
9 lis 21:19
Krystek: Przeczytaj uważnie co napisał Saizou
9 lis 21:30
bezendu:

y=sin(2x) niebieski
9 lis 21:37
Krystek: Bezendu 21:15
9 lis 21:41
Krystek: sinx≥0 masz y= 2sinx
dla sinx<0 masz y=0
9 lis 21:42
bezendu:

k(x)= sinx+|sinx|?
9 lis 21:47
help: dziękuje i ostatni przykład jakby ktoś mógł cosx|cosx|
9 lis 22:12
Krystek: analogicznie jak poprzednie
cosx>0 y=1
cosx<0 y=−1
9 lis 22:26
bezendu:
9 lis 22:28
Krystek: Popraw bezendu
9 lis 22:35
bezendu:
Co mam poprawić ?
9 lis 22:36
help:

coś takiego?
9 lis 22:36
Krystek: tak tylko puste kółka
9 lis 22:40
help: a faktycznie. a można jakoś do tego dojść rysując oba wykresy czyli cosx i |cosx|?
9 lis 22:41
Krystek: Wg mnie , nie
9 lis 22:43
help: w przypadku sinx+|sinx| wystarczyło usunać dół , a tutaj ?
9 lis 22:46
Krystek: Inna postać funkcji
9 lis 22:48