matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podać wartości:
ShowTime:
Podać wartości: tg(−249
o
)
9 lis 18:41
Kacper:
Kalkulator lub tablice.
9 lis 18:42
ShowTime:
a nie da rady jakoś bez ? : )
9 lis 18:43
Janek191:
tg ( − 249
o
) = − tg 249
o
= − tg ( 180 + 69)
o
= − tg 69
o
= − 2,6051
9 lis 18:54