matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o sprawdzenie
Adam:
5
2
−
= 7
x+2
x+3
5
2
−
−7= 0
x+2
x+3
5x+15−2x−4−[7(x+2)(x+3)]
= 0
(x+2)(x+3)
5x+15−2x−4−[(7x+14)(x+3)]
= 0
(x+2)(x+3)
5x+15−2x−4−[7x
2
+21+14x+42]
= 0
(x+2)(x+3)
−7x
2
−11x−52
= 0
(x+2)(x+3)
do tej pory?
9 lis 18:17