matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć funkcję złożoną oraz rozwiązać równianie
Keity:
Dla funkcji: f(x)=log
1
2
(1−x) g(x)=x
2
−4 dokonać złożenia f o g i g o f oraz rozwiązać równanie i nierówność (f o g)(x) = 0 i (g o f)(x) ≤ 1 Z góry dziękuję za pomoc
9 lis 17:08