Pomoze ktos
Magda : Prosze o pomoc mam takie zadanie:W pudełku sa 4 kule biale, 2 czarne i 6 zielonych.Losujemy bez
zwracania kolejno 3 kule.Oblicz prawdopodobienstwo otrzymania;a)dokladnie raz kuli zielonej
b)kul roznokolorowych.To zadanie musi byc rozwiazane metoda drzewka.
15 lis 17:52
hhh: a) Ω={ω:ω∊{x1,x2,x3} i x1,x2,x3=(?)}
kolejność losowania nie ważna czyli kombinacja trzech kul z dwunastu C312=220 wszystkich
możlwiości
prawdopodobieństwo wylosowania dokładnie jednej zielonej: C16*C26=90
90/220≈0,4
15 lis 18:03
hhh: a) Ω={ω:ω∊{x1,x2,x3} i x1,x2,x3=(?)}
kolejność losowania nie ważna czyli kombinacja trzech kul z dwunastu C312=220 wszystkich
możlwiości
prawdopodobieństwo wylosowania dokładnie jednej zielonej: C16*C26=90
90/220≈0,4
15 lis 18:03
Magda : dzieki a umiesz narysowc metoda drzewka
15 lis 18:56