oblicz dziedzinę oraz sporządzi wykres funkcji
ShowTime:

y=log
2 |x| to jest cos takiego? czerwone to rozwiązanie
9 lis 14:49
Kacper:
9 lis 14:50
ShowTime: czyli jak?
9 lis 14:58
J :
odbij log2x symetrycznie względem OY...
9 lis 15:00
PW: Podpowiadali w temacie: najpierw wyznacz dziedzinę.
9 lis 15:01
ShowTime: D: x>0 , czyli nie przetnie osi OY?
9 lis 15:05
Kacper:
Zdecydowanie
9 lis 15:06
PW: Ale nieprawda, że D={x: x>0}. To jest "pol dziedziny", w definicji jest wartość bezwzględna,
więc ujemne x też mogą być.
9 lis 15:20
J :
D = R/{0}
9 lis 15:22
ShowTime:

?
9 lis 15:24
ShowTime: up
9 lis 15:40
ShowTime:

log
0,5 (1−x) D: x<1 R\{1}
9 lis 16:05