matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ddd
dddd:
Uprość wyrażenie (x + 1)
4
− 2(x
2
− 1)
2
+ (x − 1)
4
9 lis 14:08
Kacper:
wzory skróconego mnożenia...
9 lis 14:08
ICSP:
= ([x + 1]
2
− [x − 1]
2
)
2
= (x
2
+ 2x + 1 − x
2
+ 2x − 1)
2
= 16x
2
9 lis 14:10