matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
ShowTime:
4
x
−9*2
x
+8=0
9 lis 13:54
J :
podstaw 2
x
= t i warunek t > 0 ...
9 lis 13:55
ICSP:
t = 2
x
, t > 0 i masz : t
2
− 9t + 8 = 0 t = 1 t = 8 i odpowiednio x = 0 x = 3
9 lis 13:55