funkcja
tyu:

Dziedziną funkcji f jest zbiór D= {−2;−1;0;1;2;3;4}.
Funkcja f kazdej liczbie ujemnej k ∊D przyporządkowuje jej wartość bezwzględną, a każdej
liczbie nieujemnej m∊ D przyporządkowuje sumę liczby m i liczby o 6 od niej mniejszą.
c) Podaj wszystkie argumenty x spełniające nierówność f(x) ≤ 0
wynik to x ∊ { 0, 1,2,3 }
wzór tej funkcji będzie tak wyglądać
f(x)=IxI dla x<0
f(x)= 2x−6 dla x≥0
Ale nie wiem co dalej z tym robić

2x−6≤ 0 x≤3
IxI ≤ 0 x=0
no i teraz mam takie rozwiązania x ≤3 oraz x=0
dlaczego odrzucam (−1; −2)