Wychodzi mi odpowiedz D a ma być B...
ronson: niech n bedzie liczba rozwiazan rownania ||x−5|+2|=6 Wtedy n równa się a)n=1 b)n=2 c)n=3
d) n=4 .
9 lis 11:42
J :
..odp B) . dwa rozwiązania ...
9 lis 11:45
ronson: mozesz pokazac jak to powinno być?
9 lis 11:48
9 lis 11:50
ronson: ||x−5|+2|=6
|x−5|+2= 6 v |x−5|+2=−6
|x−5|=4 v |x−5|= −8
x−5=4 v −x+5=4 v x−5= −8 v −x+5 = −8
x=9 v x= 1 v x = −3 v x =13
9 lis 11:56
J :
Ix−5I = − 8 .... brak rozwiąząń !
9 lis 11:58
ronson: no i bang.. dzieki bardzo
9 lis 11:59