parametr m
Aguella: Narysuj wykres funkcji
f(x)=x2−|4x−4|
Posługując się wykresem f(x) odczytaj liczbe rozwiązań równania x2−|4x−4|=m w zależności od
parametru m.
Bardzo was proszę o dokładne wytłumaczenie
8 lis 19:58
bezendu:

przesuwasz tą zieloną kreskę i czytasz liczbę miejsc jej przecięcia z wykresem f(x)=x
2−|4x−4|
8 lis 20:01
Aguella: wytłumacz mi jak to obliczyć
8 lis 20:04
Metis: W zadaniu jednoznacznie napisane: "odczytaj" więc nic nie liczysz, przeprowadzasz dyskusję, w
której najważniejszy jest poprawny zapis
8 lis 20:51
Aguella: a jak narysować w takim razie taki wykres
8 lis 21:31
8 lis 21:51