narysuj wykres czyli jak to obliczyć
lipek: y=3x+2 narysuj wykres czyli jak to obliczyć
8 lis 19:15
Janek191:

Wstawiaj liczby z x i wyliczaj y :
np. dla x = − 2 jest y = 3
0 = 1
dla x = − 1 jest y = 3
1 = 3
itd.
Wykres funkcji y = 3
x należy przesunąć o wektor
→
v = [ − 2 ; 0 ]
8 lis 19:35
Eta:

Narysuj wykres
y=3
x i przesuń go o wektor u=[−2,0]
otrzymasz wykres
y = 3
x+2
8 lis 19:38
Eta:
Janek ... do Twojego rys. trzeba wziąć lupę

Zastanawiam się czemu taki układ współrzędnych rysujesz?
8 lis 19:42
Eta:
8 lis 19:42
lipek: he he dzięki wielkie za pomoc to zadania odgórne a ja
8 lis 22:31
lipek: pomagam komuś
8 lis 22:31