matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
Archy:
−
√
3
jeżeli mam cos2x=
2
π
to mogę to zapisać jako 2x=−
+2kπ lub ... ?
6
czy to się robi jakoś inaczej?
8 lis 18:47
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1597.html
8 lis 18:49
Archy:
no właśnie wiem że powinno być inaczej ale nie rozumiem dla czego
π
bo powinno być tak, że cos2x=π+
tak?
6
8 lis 18:52