logarytmy
noname: 1) ile liczb całkowitych należy do dziedziny funkcji f(x) = log (1000−38x2)
2) Znajdź liczbę a spełniającą warunek log o podstawie (a−√3) z 3=2
3) Punkt (8, 1625) należy do wykresu funkcji wykładniczej f(x)= ax. Oblicz wartość
funkcji f dla argumentu x= − 812
4) LIczby x1 i x2 są miejscami zerowymi funkcji f(x)= I log o podst √6 z 10x | −1 =0 . oblicz
sumę x1 x2 .
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań
8 lis 17:01
8 lis 17:09
noname: nikogo nie prosiłem o rozwiązanie tylko pomoc
8 lis 19:49
Janek191:
z.3
Wylicz a
a później oblicz f( − 8
12)
8 lis 19:58
daras: i pomoc dostałeś
8 lis 20:49