matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
tyu:
witam jeśli mam w poleceniu określić przedziały w jakich funkcja rośnie a w jakich malej, to dla x=−4 i dla x=0 , dla x=4 funkcja jest stała, więc nawiasy będą otwarte
rośnie dla x∊(−4;0) maleje x∊(0;4)
8 lis 12:52
J :
tak ..
8 lis 12:53
tyu:
dziękuję za szybką odpowiedź
8 lis 12:53