matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz miejsce zerowe wielomianu
florek:
x
3
−3x
2
+x−3
8 lis 00:44
Jolanta:
x
2
(x−3)+(x−3)=(x
2
+1)(x−3)
8 lis 00:49
Jolanta:
(x
2
+1)(x−3)=0 w piewrwszymdla zadnego x nie będzie 0 x−3=0 x=3
8 lis 00:51