podobieństwo trójkątów
Karolcia: Proszę o pomoc

1**. W trójkącie równoramiennym ABC mamy: |AC| =|BC| = 5, |AB| = 6. Niech D będzie punktem
przecięcia wysokości tego trójkąta. Oblicz odległości punktu D od środka okręgu wpisanego w
ten trójkąt i od środka okręgu opisanego na tym trójkącie.
2**. Dany jest trójkąt różnoboczny T1. Z jego środkowych zbudowano trójkąt T2, a ze środkowych
trójkąta T2 zbudowano kolejny trójkąt T3. Wykaż, że trójkąty T1 i T3 są podobne.
3**. W równoległoboku ABCD dane są: |AB| = 18, |BC| = 10, |kąt ABC | = 120 stopni. Punkt K leży
na boku AB i |AK|= 12. Punkt L jest środkiem boku BC. Proste CK i DL przecinają się w punkcie
M. Oblicz pole czworokąta KBLM.