zadanka
Blue: Mam kilka zadań do rozwiązania:
zad.1 Cztery drużyny A,B,C oraz D rozegrały pomiędzy sobą po jednym meczu każda z każdą.
Drużyna A wygrała 2 mecze i zdobyła łącznie 7 bramek, C− 3 mecze i zdobyła 5 bramek, drużyny B
oraz D nie wygrały żadnego meczu, a zdobyły odpowiednio 2 i 4 bramki. tylko jednej z tych
drużyn zdarzyło się nie zdobyć w ciągu meczu ani jednej bramki. Jest nią drużyna
A. A
B. B
C. C
D. D
Yyyyy.... to zadanie jest bez sensu......−.− przecież każda drużyna zdobyła bramki, tak wynika
z treści....
zad.2 Spośród punktów o współrzędnych (x,y), gdzie x∊{1,2,3} i y∊{2,4}, losowo wybieramy dwa
różne punkty. Prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że wybrane punkty wyznaczają
wektor równoległy do osi OX jest :
| | 2 | |
B. mniejsze lub równe |
| |
| | 5 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
zad.3 Wiadomo, że P(A'nB') = |
| , P(A) = |
| i P(AnB) = |
| . Prawdopodobieństwo |
| | 3 | | 3 | | 4 | |
zdarzenia A'nB jest równe
A. P(B)
B. P(A)
C. P(AnB)
D.P(AUB)

Proszę o pomoc z tymi zadankami
7 lis 19:13
Blue: Heloł? Jest tu kto?
7 lis 19:39
hasek: Niestety dzisiaj chyba nie.
7 lis 19:41
Blue: A co to ma wspólnego z deszczem?
7 lis 19:48
Blue: Mila, liczę na Ciebie
7 lis 19:48
wmboczek: zad 2 coś kiepsko pomyślane − jeśli tylko 1 prawdziwa to A i C odpadają

a wychodzi B −
rozrysuj omegę i na podstawie informacji z dad brak tylko 1 obszaru
7 lis 20:14
wmboczek: zad 3 B oczywiście
zad 2 A raczej, musi być powtórzona współrzędna y w drugim losowaniu 2 z 5 punktów
7 lis 20:20
wmboczek: zad 1 B
nie mógł paść bezbramkowy remis B z D ⇒ w pozostałych 2 meczach B mogła zdobyć co najwyżej 1
gola ⇒ w którymś nie strzeliła
7 lis 20:24
Janek191:
z.2
Mamy 6 punktów;
| | | | 6 ! | | 5*6 | |
więc I Ω I = | = |
| = |
| = 15 |
| | | 2* 4 ! | | 2 | |
A
1 = ( 1; 2) , A
2 = ( 1; 4)
A
3 = ( 2; 3) , A
4 = ( 2; 4)
A
5 = ( 3; 2), A
6 = ( 3 ; 4)
Wektory równoległe do osi OX :
→ → →
A
1A
3, A
1A
5, A
3A
5
oraz wektory
→ → →
A
2A
4, A
2A
6, A
4A
6
więc
I A I = 6
=====================
przy założeniu, ze I wybrany punkt, to początek wektora, a II wybrany punkt, to koniec
wektora.
7 lis 20:37
Mila:

2) 3*2=6− liczba punktów
6*5=30 na tyle sposobów możemy wybrać 2 różne punkty .
Każda para wyznacza wektor.
{AB,BA,AC,CA,BC,CB,DE,ED,EF,FE,DF,FD} zbiór wektorów równoległych do OX
7 lis 20:40
Blue: Rozumiem zadanie 2, wytłumaczy ktoś jeszcze 1 i 3?
7 lis 20:48
Blue: 1 też już rozumiem, pozostaje w takim razie tylko zad. 3
7 lis 20:49
Mila:

A'∩B=B\A
(A'∩B')'=A∪B
7 lis 21:07
Blue: Mila, ale z tego co napisałaś wychodzi na to, że dobrze to obliczyłam i pasuje odp B, a w
odpowiedziach mam tymczasem A.........
7 lis 21:23
Blue: W sumie to czy nie jest tak, że tutaj pasują dwie odp?
7 lis 21:25
Mila:
Zaraz policzę jeszcze raz, chodzi o trzecie?
7 lis 21:29
Blue: Tak
7 lis 21:30
Mila:
Poprosimy
Etę o pomoc, może pomyliłam się gdzieś.
7 lis 21:40
Blue: Czyli nie będzie to odpowiedź A, czyli tak jak pierwotnie myślałam B?
7 lis 21:50
Blue: W takim razie Eta, prosimy Cię
7 lis 21:50
Eta:
Witam

mnie wyszła odp B) ( tak jak podała
Mila
7 lis 23:26
Mila:
7 lis 23:27
Eta:

dla
Mili
7 lis 23:28
Mila:
DLa
Ety z podziękowaniem
7 lis 23:29
Blue: Czyli w odpowiedziach jest błąd
Dzięki
8 lis 08:36
daras: to są zadania z kolejnego zjazdu ?
8 lis 12:01
Mila:
Może jakiś znaczek pomyliłaś w treści zadania, sprawdź treść z książką.
8 lis 16:58