graniastosłup
evel: Wyznacz dlugosc krawedzig graniastoslupa prawidlowego czworokatnego ktorego objetosc to
100cm{3} a pole pow bocznej 80cm{2}
7 lis 17:06
Mila:

a
2*H=100
4*(a*H)=80
a*H=20
20a=100
a=5
H=4
7 lis 17:36
evel: Nie moge tego pojac..:(
7 lis 22:39
Mila:
Zaglądnij do książki.
Objętość graniastosłupa
V=pole podstawy X wysokość ⇔
V=a2*H
(pole kwadratu razy wysokość)
7 lis 22:55
Martiminiano: Mila, mogłabyś zajrzeć do mojego zadania?

Proszę
7 lis 22:59
evel: Teraz rozumiem. Jeszcze raz dziekuje
7 lis 23:04
Mila:
To dobrze.
7 lis 23:11