Liczby 2 i 5 są rozwiązaniami równania
Kicia: Liczby 2 i 5 są rozwiązaniami równania:
A. x2+7x−10=0
B. x−7x−10=0
C. −x2+7x−10=0
D. (x+2) (x+5)=0
7 lis 15:20
J :
C)
7 lis 15:22
PW: Kicia, znowu to samo? Bierzesz 2 i podstawiasz za x. Otrzymasz zdanie fałszywe − odpowiedź
jest błędna. Otrzymasz zdanie prawdziwe − bierzesz x = 5 i podstawiasz do tego samego
równania. Jeżeli zdanie prawdziwe − odpowiedź jest dobra. Jeżeli nie − sprawdzasz następną.
Bardziej zaawansowane spojrzenie można pokazać, gdy już przećwiczysz to proste.
7 lis 15:26
Kicia: Obliczyłam to i moim zdaniem prawidłowa odpowiedź to B.
7 lis 16:11
Olgaaa: to napisz jak liczysz przykład B
7 lis 16:55
Kacper:
7 lis 16:56