matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązaniami równania 5(x-3)(x+1)=0 są liczby?
Kicia:
Rozwiązaniami równania 5(x−3)(x+1)=0 są liczby? A. −3, 1 i 5 B. −3 i −1 C. −3 i 1 D. 3 i −1
7 lis 15:13
J :
x − 3 = 0 lub x + 1 = 0 ... i policz...
7 lis 15:14