d
zespolony: B = { z ∊ C : |z − 1 + i| = |z − 3 − i| i Imz ≤ 0
B = { z ∊ C : |z + (1 − i)| = |z + (3 + i) i y ≤ 0
dobrze to przekształciłem ?
7 lis 12:30
kochanus_niepospolitus:
źle
z tego wynika, że:
|z−1+i| = |z + (1−i)| a przecież −1+i ≠ 1−i
analogiczny błąd w drugiej części
7 lis 12:33
J :
.. a jakie masz polecenie..?
7 lis 12:33
zespolony: B = { z ∊ C : |z − (1 − i)| = |z − (3 + i)| i y ≤ 0
Znalezc najmniejsza i najwieksza wartosc modulu liczb nalezacych do zbioru:
7 lis 12:36
zespolony: dobrze tym razem to zapisałem ?
7 lis 12:37
zespolony: jak teraz Znalezc najmniejsza i najwieksza wartosc modulu liczb nalezacych do tego zbioru ?
7 lis 12:43
kochanus_niepospolitus:
najmniejszą wiem jak (jeśli dobrze kombinuję) ... największą −−− tego już nie wiem (jeśli
przyjąc kombinowanie dla najmniejszej jako właściwe).
7 lis 12:45
zespolony: to jak to mogę zrobić ?
8 lis 16:27
J :
B to zbiór punktów równooddalonych od punktów :z1 = (1 − i) oraz z2 = (3 + i) ...
czyli punkty leżące na symetralnej odcinka z1z2 ....
8 lis 16:34