matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebujący:
a) an=n/n+1 b) bn=((n
2
)+1)/n c) cn=
√
n
2
+4n
-n
17 paź 20:51
Potrzebujący:
WYZNACZYĆ MONOTONICZNOŚĆ CIĄGÓW dla n∈N a) an=n/n+1 b) bn=((n2)+1)/n c) cn=√n2+4n-n
17 paź 20:53