matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć oczywiście x :)
Rafał:
3
2
x
−4*3
x
+3=0
6 lis 20:15
ICSP:
3
2x
− 3
x
− 3 * 3
x
+ 3 = 0 3
x
(3
x
− 1) − 3(3
x
− 1) = 0 (3
x
− 3)(3
x
− 1) = 0 x = 1 v x = 0
6 lis 20:16
Rafał:
a gdzie zniknęła ta czwórka?
6 lis 20:20
ICSP:
−4
= −
− 3
6 lis 20:22