matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc, że log..
AgataWest:
Wiedząc że log
2
3=a i log
2
5=b wyznacz log
2
45 w zależności od a i b
6 lis 19:55
Godzio:
log
2
45 = log
2
(3 * 3 * 5) = log
2
3 + log
2
3 + log
2
5 = ...
6 lis 20:06
AgataWest:
2a+b
dzięki wielkie
6 lis 20:16