matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że liczba jet całkowita/logarytmy
AgataWest:
log
2
4−log
2
25
1.Wykaż, że liczba
jest całkowta
2(log2−log5)
6 lis 19:53
ICSP:
4(log
2
2 − log
2
5)
=
i jeśli w liczniku zastosujesz wzór na różnice
2(log 2 − log 5)
kwadratu otrzymasz = 2
6 lis 20:09
Tadeusz:
(log4−log25)(log4+log25)
...=
=log100=2
log4−log25
6 lis 20:09