matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz długość wektora
xai:
Wyznacz długość wektora AB, jezeli A=(4,−8) B=(−4,−6),AB=[3,−5]
6 lis 19:49
Mila:
AB
→
=[−4−4,−6−(−8)]=[−8,2] |AB|=
√
8
2
+2
2
=
√
64+4
=
√
68
=
√
4*17
=2
√
17
6 lis 20:39