Pochodna funkcji
Kamil: Wyznacz rowannie prostej do wykresu funkcji f w punkcie P, jesli:
Prosze o wyjasnienie
6 lis 18:19
52: Napisz całą treść zadania.
6 lis 18:22
Kamil: Wyznacz rowannie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie P, jesli
przepraszam
6 lis 18:23
6 lis 18:29
Kamil: Tak wiem ale nie mam x0, wiec obliczylem pochodna ale nie wiem co dalej zrobic, mozesz mi to
jakos rozpisac?
6 lis 18:37
52: Trzeba najpierw znaleźć to x
0
2x+6=4x+2
2x=4
x=2
Tak mi się wydaję, nie wiem ja nigdy takich zadań nie robiłem masz odp ?
6 lis 18:38
52: zamiast x to wszędzie powinno być x0
6 lis 18:39
Kamil: styczna y=25x+115
6 lis 18:40
Kamil: ok juz mi wszystko wychodzi, na poczatku liczylem x
0 z pochodnej a nie z podstawowej funkcji

dzieki za pomoc
6 lis 18:42
52: Policz teraz pochodną funkcji f
6 lis 18:43
52: Spoko
6 lis 18:43