matematykaszkolna.pl
Niezależność zdarzeń- prawdopodobieństwo Monn: # myśliwych oddało po 1 strzale do dzika. Prawdopodobieństwo zabiscia przy jednym strzale, są dla myśliwych odpowiednio równe : 15 , 25, 310 Obliczyc prawdopodobieństwo tego, że dzik został zabity. Wiem,że jeślid zik został zabity,tomół zostać zabity do jednej kuli 1myśliwego, 1 kuli drugiego, 1kuli 3 lub kuli pierwszego i drugiego, odkuli drugiego i kuli 3, lub kuli pierwszego i kuli 3 , i odkuli od każdego myśliwego. Comam dalejzrobić z tym zadaniem, proszę opomoc, bo takiego przykąłdu nigdy nie miałam.. I prosze, nei odsyłąjcie mnie do teorii,bo to mi nic nie dajeemotka
6 lis 18:05
Monn: 3 mysliwych, a nie #, wybacznie za pomyłkę emotka
6 lis 18:06
Monn: Coś ktoś
6 lis 18:33
Mila: Oblicz najpierw, że nie został zabity⇔wszyscy chybili A− dzik został zabity A'− dzik nie został zabity
 4 3 7 84 
P(A')=

*

*

=

5 5 10 250 
 84 
P(A)=1−

250 
dokończ obliczenia
6 lis 19:11
PW: Ciekawe zadanie − zawsze zastanawiałem się, czy martwego dzika (zabitego kulą pierwszego myśliwego) można zabić jeszcze raz − np. kulą trzeciego myśliwego.
6 lis 19:27
Mila: Właśnie!
6 lis 19:47
PW: Wobec tego zaproponujmy mniej krwawą treść zadania: Trzej myśliwi strzelają do ruchomej tarczy dzika. Prawdopodobieństwa trafienia w sylwetkę dzika są równe odpowiednio (...). Oblicz prawdopodobieństwo, że sylwetka dzika została trafiona co najmniej raz.
6 lis 20:03
Monn: Widze, że spokojnie można przejśc od matematyki do filozofii emotka Dzięki za pomoc, spróbuję to teraz jakoś ogarnąć emotka
6 lis 21:42