matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gdzie jest błąd ?
Asia98:
1
x+2
−
2
x−3
≤ 0
x−3−2x+4
(x+2)(x−3)
≤ 0
−x+1
x
2
− x − 6
≤ 0 delta=25
√
delta
=5 x=3 x=−2 −(x−1)(x+2)(x−3)
6 lis 17:40
Radek:
−2x−4 ma być
Ponieważ −2(x+2)
6 lis 17:42
Asia98:
Dzięki teraz wszystko sie zgadza
6 lis 17:43
Radek:
Proszę
6 lis 17:46