matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dobrze to zrobiłem?
imię :
y=l6−2xl= −6−(−2x)=−6+2x=2x−6
6 lis 12:54
J :
A co miałeś zrobić...?
6 lis 12:54
imię :
usnąć wartość bezwzględną. sorki
6 lis 12:58
J :
y = 6 −2x .. dla: 6 − 2x ≥ 0 y = 2x −6 ... dla: 6 − 2x < 0
6 lis 13:02