Rozwiąż równianie (brak pomysłu)
JakTojesst: X4 + x3 − x − 1 =
5 lis 22:41
Eta:
x3(x+1)−(x+1)=0
(x+1)(x3−1)=0
x=... v x=....
5 lis 22:43
JakTojesst: Jezu to nie ten przykład xDD
5 lis 22:44
Eta:
5 lis 22:44
JakTojesst: Miał być x3 − 4x2 +5x −2 = 0
5 lis 22:44
Kacper:
W(x)=x3−4x2=5x−2
W(1)=0
5 lis 22:45
JakTojesst: NO tak !
A w tym tak samo ? poszukać dzielnika ? x3 + 5x2 −x +26 = 0 ?
5 lis 22:46
Eta:
W(1)=............=0
to lewa strona (x−1)(x
2−3x+2)=0 ⇒(x−1)(x−1)(x−2)=0
5 lis 22:47
Eta:
x3+5x2−x+26=0
W(−2)=...........
(x+2)(x2−7x+13)=0 ⇒ ................
5 lis 22:49
Kacper:
Eta tam jest +5x
2
5 lis 22:57
JakTojesst: Dzięki wielkie za poświecony czas
5 lis 22:59
Eta:
To będzie problem

Myślę,że zainteresowana ,źle "wklepała"
powinno być:
x
3−5x
2−x+26=0
5 lis 23:02