matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z znakami
c41c4c41:
y=(−1)
2
+4*(−1)−2=1−4−2=−5 Nie rozumiem dlaczego pomiędzy tymi pierwiastkami a 4x*−(1) znak zmienił się potem na −
5 lis 22:15
Kacper:
A liczba dodatnia*liczba ujemna= liczba ...
5 lis 22:18