matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprosc
marek:
uprosc (x+1)
2
(x−1)
2
=
5 lis 21:19
marek:
wielomiany
5 lis 21:19
mateusz :
Wzory skróconego mnożenia
5 lis 21:31
Jolanta:
a
2
*b
2
=(a*b)
2
{(x+1)(x−1)}
2
=(x
2
−1)
2
=x
2
−2x
2
+1
5 lis 21:35
marek:
dzieki
5 lis 21:43