równania wykładnicze
Maciej: Liczba U{444 444 444}
−2{555 555 555}
−2 należy do zbioru
| | 1 | | 1 | |
A (0,1) B <1, 1 |
| ) C<1 |
| ,2) D <2, +∞) |
| | 2 | | 2 | |
jak to zrobić?
5 lis 21:14
Maciej: nie wiem jak to tu zapisać... po prostu jest ułamek i 444 444 444 jest do potęgi −2 i 555 555
555 jest do potęgi −2
5 lis 21:16
Maciej:
5 lis 21:21
Jolanta: | | a−2 | | a | | b | |
tak napisze |
| = |
| −2= |
| 2 podstaw sobie liczby |
| | b−2 | | b | | a | |
5 lis 21:26
MYSZ: | | 444 444 444 | |
( |
| )−2 = |
| | 555 555 555 | |
| | 4 * 111 111 111 | | 4 | |
= ( |
| )−2 = ( |
| )−2 = |
| | 5 * 111 111 111 | | 5 | |
| | 5 | | 25 | | 9 | |
( |
| )2 = |
| = 1 |
| odp. C |
| | 4 | | 16 | | 16 | |
5 lis 21:26
Maciej: Dziękuję
5 lis 21:32