matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
I kolejne równania do rozwiązania dla dobrych duszyczek:
trolololo:
|x + 2| = − x − 2 |x + 1| = |−2x + 3|
5 lis 21:14
J :
1) x + 2 = − x − 2 i x ≥ − 2 lub x + 2 = x + 2 i x < −2 ...
5 lis 21:15