matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ninka:
udowodnij, że to tożsamość trygonoemtryczna cos2x(1+tgx * tg2x)=1
5 lis 21:11
Eta:
sinx
sin2x
L=cos2x(1+
*
)=
cosx
cos2x
sinx
=cos2x+
*2sinx*cosx= cos2x+2sin
2
x= cos
2
x−sin
2
x+2sin
2
x=
cosx
= sin
2
x+cos
2
x=1 =P
5 lis 21:29