logarytmy
Mała96: log
717 − log
72
√7 = log
7(17 : 2
√7) = ? (co ma być dalej

)
log
9√3 13 = ?
błagaam odpowiedzcie jak powinno to być dobrze obliczone.
5 lis 21:05
Mała96: up
5 lis 21:10
Mała96: pomocy
5 lis 21:13
J :
| | 2 | | 2 | |
2) = log35/23−1 = |
| log33−1 = − |
| |
| | 5 | | 5 | |
5 lis 21:13
Mała96: a możesz wyjaśnić jak to zrobiłeś/łaś ? bo nie wiem jak z 9√3 wyszło Ci samo 3 ..:(
5 lis 21:14
J :
9√3 = 32*31/2 = 35/2
5 lis 21:17
Mała96: aaa, dziękuję, już rozumiem

a pierwszego nie wiesz może jak zrobić?
5 lis 21:18
Mała96: up
5 lis 21:27
Mała96: up3
5 lis 21:30
Mała96: pomocy przykład pierwszy ! jak to dokończyć?
5 lis 21:37