proszę o pomoc
paula: wykaż ,że jeśli log2 3=a i log2 5 = b to
: log2 1225 = 3a − 2b
5 lis 20:47
J :
...sięgasz po coraz trudniejsze przykłady , a masz problem z najprostszymi ....
...co z tego ,że dostaniesz rozwiązanie, jak tego nie rozumiesz....
5 lis 20:49
paula: ale ja pierwszy raz wpisałam zadanie na tą stronę , owszem nie rozumiem ale tylko ten przykład
miałam zadane więc chciałam poznać rozwiązanie .
5 lis 20:53
Eta:
| | 27 | |
log2 |
| = log227−log225=log233−log252= 3log23−2log25=............ |
| | 25 | |
5 lis 20:53
J :
| | 27 | |
..log2 |
| = log227 − log225 = log233 − log252 = 3log23 − 2log25 = 3a −2b... |
| | 25 | |
...teraz się zastanów, czy to rozumiesz ...?
5 lis 20:54
Eta:
5 lis 20:54
paula: tak to umiem i co dalej ?
5 lis 21:05