Zaznacz zbiory w układzie wspolrzednych
antymatematyk: Podaj interpretacje geometryczna zbiorów A∪B oraz A∩B
a) A={(x,y)∊R2 : y≥x2 − x} B={(x,y) ∊R2 : x−y≥0}
b) A={(x,y)∊R2 : y2 −2y ≤ 0} B={(x,y) ∊ R2 : x2 + y2 ≤ 9}
Bardzo prosze o pomoc najlepiej o obrazek lub wytłumaczenie jak sie zaznacza zbiory w układzie
wspolrzednych
15 lis 15:15
antymatematyk: bardzo prosze o pomoc chociaz z jednym przykładem
15 lis 16:29
BiebrzaFun : a)
narysuj parabolę y=x2−x .Punkty na paraboli i pomiędzy ramionami to zbiór A.Narysuj prostą y=x
Punkty na prostej i pod nią to zbiór B
A∪B to obszary zaznaczone
A∩B to kawałek paraboli odcięty przez prostą wraz z brzegami
15 lis 17:05
antymatematyk: a po takim zaznaczeniu trzeba napisac jakies przedziały? gdzie znajduje sie x i y? czy zostaje
tylko rysunek?
15 lis 17:23
BiebrzaFun : "Podaj interpretacje geometryczna zbiorów A∪B oraz A∩B" czyli rysunek
15 lis 19:12
BiebrzaFun : dodam,dokładny rysunek z zaznaczonymi punktami
15 lis 19:13