matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność logarytmiczna 1
smutna :
Czy moglibyście znaleźć mi błąd ?
http://imageshack.com/a/img537/6235/WkYN1f.jpg
5 lis 20:23
Eta:
x>0 i funkcja
malejąca
( nastąpi zmiana zwrotu nierówności na
>
0
1
log
1/3
x=1 ⇒ x=
3
log
13
x=−1 ⇒ x=3
1
log
1/3
x= 3 ⇒ x=
27
zatem odp:
x∊(
1
27
,
1
3
) U (3,
∞
)
5 lis 20:40
smutna :
Dziękuję <3
5 lis 20:41