matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PARAMETR
RAGOR:
wyznacz parametr p, dla którego miejscem zerowym funkcji h(x)= (3p−2)x−p+1 jest liczpa
√
2
5 lis 19:41
Tadeusz:
0=(3p−2)
√
2
−p+1
5 lis 19:48
J :
0 = (3p−2)(
√
2
) − p + 1 .... i oblicz p ..
5 lis 19:48