matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
kurzyn:
zbadać ciągłość funkcji (x
2
y
3
)/(x
2
+y
2
) dla (x,y)=\=(0,0) f(x,y)= 2 dla (x,y)=(0,0) Jak to zbadać, w sensie czy badać granice od lewej i prawej? Proszę o wskazówki.
5 lis 19:34