matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyraz wartosc wyrazenia
3##:
Wyraz wartosc wyrazenia za pomoca a,wiedzac ze a =log
2
3 A) log
2
9 B) log
2
6 C)log
2
48
5 lis 19:31
Martiminiano:
log
2
9=log
2
3
2
=2log
2
3=2a log
2
6=log
2
2+log
2
3=1+a log
2
48=log
2
16+log
2
3=4+a
5 lis 19:43