oblicz granicę
Kuba: | | 1 | | 6 | |
lim x−>3 ( |
| − |
| ) |
| | x−3 | | x2−9 | |
5 lis 19:16
J :
...najpierw sprowadź do wspólnegomianownika...
5 lis 19:17
Kuba: i co dalej?
5 lis 19:21
J : ...może coś się uprości...
5 lis 19:27
Kuba: | | 6x−1 | |
nie upraszcza się, wychodzi lim x−>3 |
| |
| | x−3 | |
5 lis 19:32
J :
| | x+3 − 6 | | 1 | | 1 | |
= |
| = |
| ... i lim = |
| |
| | (x+3)(x−3) | | x+3 | | 6 | |
5 lis 19:38
Martiminiano: Właśnie miałem pisać to samo... Wszystko pasuje Jakubie
5 lis 19:40