matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometria
Johnyyy:
Rozwiąż równanie
√
2
cos
x
2
=1
5 lis 19:14
J :
x
π
x
π
⇔ cos(x/2) = U{pP{2}{2} ⇔
=
+ 2kπ lub
= −
+ 2kπ
2
4
2
4
5 lis 19:20
J :
√
2
.... =
....
2
5 lis 19:20