matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
xxy:
1
3
0,5
* 2
>16
2
x+1
5 lis 17:49
M:
19 wrz 06:06
M:
17 wrz 07:57
P i P :
0,5
1/2
*2
3/x+1
>2
4
x≠−1 2
−1/2
*2
3/x+1
>2
4
2
(5−x)/(2x+2)
>2
4
5−x
>4
2x+2
(5−x)(2x+2)>4(2x+2)
2
−2x
2
+8x+10>16x
2
+32x+16 −18x
2
−24x−6>0 / : (−6) 3x
2
+4x+1<0 Δ=4
√
4
=2
−4−2
x
1
=
=−1
6
−4+2
1
x
2
=
=−
6
3
1
odp. x∊(−1,−
)
3
17 wrz 08:52