olicz
mruk : W(x)=(2x+4)2 +(x−1) (8−2x)=
15 lis 14:55
malina18: no to tak :
4x+8+8x−2x2−8+2x
−2x2+14x
−2x(−x+7)
pierwiastki wszystko porownujesz do zera
x1=−2 x2=−7
15 lis 14:59
malina18: mi siew ydaje ze tak to poqwinno byc

ale upewnij sie co do pierwiastkow
15 lis 14:59
Yoog: wydaje mi się ze to powinno być inaczej a wiec
−22+14x
−x(x+14)
−x=0 u (x−√14) u (x+√14)
x=0 u x=√14 u x=−√14
tak mi się wydaje ze powinno się zrobić poprawnie
15 lis 15:32
Yoog: wydaje mi się ze to powinno być inaczej a wiec
−2x2+14x
−2x(x+7)
−2x=0 u (x−√7) u (x+√7)
x=0 u x=√7 u x=−√7
tak mi się wydaje ze powinno się zrobić poprawnie
15 lis 15:33
malina18: moze i tak nie ejstem pewna co do piertwiastkow
15 lis 15:41